2011. április 29., péntek

Viszlát iPod

Kedves olvasóim, segítőim!

No ennyi volt a játék számomra! Pedig milyen izgalomban voltam... fuu Istenem! No picit viccesre fogom. Egészen félreértelmeztem a dolgokat. Bár most ezt had fogjam a Mac neked is oldalra. 3 helyen volt hirdetve a játék... 2 helyre kampányoltam, és a 3.-ra kellett volna :D ( hozzáteszem a 3.- ról fogalmam sem volt) Annyira jellemző ez rám. De tényleg! De kedves Csaba barátom megnyugtatott, hogy koránt sem az én hozzászólásom kapta a legtöbb lájkot. Az első helyezett, ha minden igaz 498 tetsziket zsebelt be... Az én 55 lájkom igencsak messze kullogott ettől... Jesszusom de vicces látni a különbséget... Nem is tudom, hogy mire vagy kire haragudjak.. magamra? másra? Túlságosan beleéltem magam... Fáj a hülyeségem :D Fájó búcsút intek neked drága (szószerint) iPod touch!




2011. április 28., csütörtök

Drukk

Sziasztok!

Elkezdődött a visszaszámlálás... hihetetlen amit véghez vittem sok segítőmmel együtt a tegnapi nap folyamán. (Itt ragadnám meg a lehetőséget és mondanék köszönetet mindenkinek! Tündériek vagytok!) Utolsó pillanatban vettem észre egy nyereményjátékot a facebookon, amit az apple indított. 2 napom volt/van rá, hogy a legtöbb lájkot összeszedjem (ma zárul le a játék). Tegnap délutántól első helyen állok... előbb néztem, még nem változott az eredmény(53 lájk). Reménykedem benne, hogy nem kamu, és nem feleslegesen kampányoltam az ismerőseim körében. Vágyom arra az iPod touch-ra! Ah bárcsak megnyerhetném...



Hát nem gyönyörű? Szurkoljatok! (Holnap eredményhirdetés...)

Szép napot mindenkinek a borús idő ellenére!

Csókhegyek és öleléscunamik!

2011. április 26., kedd

Bencusos nyuszis


Haligali!

Idén is papáméknál töltöttük a locsolkodós napot... már hagyománnyá válik. De idén minden más volt. Bővültünk Bencével! Még mindig egy tünemény... Imádni való! Kár, hogy még nem tarthattam a karjaimban. De majd annak is eljön az ideje! Készítettem egy- két képet! Szeretném nektek megmutatni...


Amúgy nem tudom elmondani, hogy mostanában hogyan is érzem magam. Maradjunk annyiban, hogy érdekesen... Nehezen megy az elköteleződés... vagy hogy is írjam... No de nem lényeg. Ha összeszedtem ezzel kapcsolatban a gondolataimat, majd leírom őket... most nem igazán megy!

Szép napot mindenkinek!

2011. április 24., vasárnap

Nyuszifüles ünnep

Jó reggelt mindenkinek!

Ezt is megértük... itt a Húsvét... Tegnapi napon tojásokat hímeztem. Érdekes motívumok alakultak, és pattantak ki a fejemből. Ha marad belőlük néhány, csinálok egy csoport képet :)
No de boldog nyuszit kívánni jöttem.... már megyek is főtt sonkát enni, főtt tojással és tormával... :) Jah és pluszba még dúl a love is!

Szép napot mindenkinek!


2011. április 21., csütörtök

Igazából...

Igazából nem kéne mentegetőzéssel kezdenem a bejegyzésem, de megteszem. Tegnap nem volt kapacitásom már írni. A tegnapi és tegnapelőtti napom egyszerűen katasztrófa volt munka szempontjából. Kedden elég szépen túlóráztam. Reggel megbeszéléssel indult a napom, ami szimplán 2,5 órára rúgott ki, az általam úgy 1 órára tervezett helyett. Gondoltam, akkor már nem éri meg hazamennem. Kinyitottam a Teleházat. (Akkor még azzal a tudattal virgonckodtam, hogy lecsúszom a 2,5 órát... előre mondom csalódás lett a vége) Egy pár perc se telt el, mikor megérkezett a könyvtári összekötőnk, szállítva az új könyveket és pluszként az informatikusukat, aki újból feltehette az ottani gépemre a Corvina-t ( erről a programról se írnék többet, mert believe me... kár a szóért). Miközben a csávesz babrált a gépen, azért néha poénosan ráfenyítettem, hogy csak egyszer indítja újra a gépem és halál fia. Tudniillik reggel óta faluújságot szerkesztgettem a kiadványszerkesztős programomban, és természetesen jó informatikushoz híven, nem mentettem az utolsó cikkem. No de nem volt semmi problem, még aznap befejeztem és fel is tettem ide... (csak annyira volt erőm). Közben a könyvtári összekötőmet letámadtam azzal a kéréssel, hogy legyen oly kedves megmutatni, hogyan bővíthetem a leltáram, és vehetek állományba kb 50 ajándékba kapott könyvet. Megmutatta. Tegnap 20 könyv leltárba vétele hmmm kb 2 órámba került, és akkor még lehet keveset írtam. No miután elmentek, konstatáltam, hogy ajjdejó vagyok már csak 3 óra és lelépek, mint a bizonyos a sezlonról. Aha, ahogy azt Móricka elképzelte. Nagy elánnal berobogott a Hagyományőrző Egyesület esze, füle, keze, lába... és persze szíve, aki (tudta, hogy lecsúszom a megbeszélés idejét, mert előtte nap mondtam neki) megkért, hogy este készítsek kisfilmet a tojáshímezésről, hogy megmaradjon az utókornak.... Andika elsőre csak ennyit mondott... no de tudja, hogy csak 4-ig lennék... Igen ő tudja, de csak belefér a szabadidőmbe.... -.- Andika válasza egy sóhajtással egybekötött persze megcsinálom volt... Tervezett tojásfestés időpontja 17:00 - 19:00. Gondoltam haza se megyek.... 5re ideér a kamerával sitty-sutty, max 20 perc és viszlát. Aha.... 6 óra után érkezett meg a kamerával a néni... Kérdezem én, ti hogy készültetek volna fel egy ilyen riportra? Mit lehet kérdezni a tojásfestésről? No mindegy... valahogy átvészeltem... 7 óra után értem haza...
De tegnap is kellett kisfilmet csinálnom, egy másik idősebb néniről, ahogy készíti, írja a tojásokat... és ma is fogok készíteni. Remélem holnap már nyugtom lesz... bár a holnapi napot már nagy ívben... khm... nem fog fájni a fejem a munka miatt... mert lesz aki elterelje a gondolataim :) Előre szólok mindenkinek, hogy jövő hét keddig ismét a másik felemmel leszek... lehet szórványosak lesznek a bejegyzéseim... :)

Kellemes Húsvétot előre is!

Lányoknak sok locsolót... Fiúknak meg sok páleszt!


2011. április 19., kedd

Váralja Hírlevél letöltése

Hejjhó...hejjhó... itt hejjjj dalolni jó... :)

Innen letölthető az áprilisi szám. (Friss ropogós :D, még ki se szórták a faluban... :) a héten már minden házhoz eljut)


Ahogy ígértem...

Jó reggelt kedves Olvasóim!

Ahogy ígértem, ma "számotvetek" (többek közt). Rengetegen gondoltak rám. Nem is tudom meghatározni pontos számban. Sokan az utcán szembe sétálva kívántak sok örömöt az életben, jó néhányan a tegnapi kiállítás megnyitón, ahol fotóztam. No és nagyon sokan a neten keresztül. Persze a családom sem hagyom ki, legtöbbjüknek eszébe jutottam :D. Megkockáztatok egy körülbelüli értéket: kb. 50 fő. :) Köszönöm még egyszer mindenkinek!

No de nemcsak ezért írok ma ide. A nagy feminegoizmusomban elfelejtettem elmondani, hogy új témával szeretném bővíteni blogom (ismét). Szeretném a mindig friss (heti) mozibemutatókat leírni nektek... érdekességeket, újdonságokat.

Tehát április 14-től ( 15. heti) a következő filmek tekinthetők meg a mozikban:

- Sikoly 4 ( személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak kihozni belőle. Nagyon szerettem a trilógiát, bár kissé már elcsépelt. Alig várom már, hogy normális minőségben jussak hozzá és izguljam végig Sidney Prescottal az üldözést.)

- Ismeretlen férfi ( Tévében láthattuk a trailert (előzetest). Nagyon jó filmnek ígérkezik, bár megmondom őszintén, elfogult vagyok imádom Liam Neeson-t. )

-Hopp ( Ki másról is szólhatna, így az ünnep közeledtével, mint a Húsvéti Fülesről. Egy részben animációs filmről beszélünk, aki látta nagyon sok évvel ezelőtt a Roger nyúl a pácban c. filmet, tudhatja, mit is jelent a "részben". Hasonló látványvilág fogad minket. Persze ez már a 21. sz.)

- A gyerekek jól vannak ( A címből én drámára szavaztam volna, de utána olvasva vígjátéknak ígérkezik. Egy leszbikus pár életéről szól, akik 2 gyermeket nevelnek - ugyanattól az apától- a srácok tudni szeretnék ki is az apjuk. )

Nagyon röviden, ezek az említésre méltóbbak. De persze több külföldi filmet is mutatnak be, mint a "Hajszál híján úri ember", "A belgrádi fantom", "Ketten a hullámban" és a "Ki/Be Tawaret"!

Kívánok mindenkinek türelmet a filmek megjelenéséig, illetve kellemes időtöltést a mozikban.


Szép tavaszi napot!


2011. április 18., hétfő

Mai nap

A mai nap mindenkinek gyönyörűséges kell legyen... A mai nap más mint a többi! A mai nap mindenkit töltsön el a boldogság.... mert ma van a névnapom :D Őszinte leszek... tudom, hogy nem kéne így éreznem, de minden évben ilyenkor... számolok. Számolom, hogy hányan köszöntenek fel, és megjegyzem ki felejt el. Jó tudom, túl reagálom. De hát nőből vagyok :) De olyan jó érzés ha gondolnak rám... még ha csak egy egyszerű protokoll is, de jól esik. Eddig 2 ember köszöntött fel :) Majd a holnapi nap folyamán "számotvetek" :)



P.S.: Boldog Névnapot magamnak :)

2011. április 17., vasárnap

Jövő év lesz számunkra az utolsó?

Sziasztok!

Ma elég későn jelentkezem, ne tessék haragudni rám :) Sűrű hétvége volt... Összegyűlt a nagy család, mindenki itthon volt! No de rátérnék a lényegre. Az imént fedeztem fel egy videot facebookon... egy ismerősöm osztotta meg, aki nem is inkább személyt képvisel, mint inkább egy egzakt tudományt, illetve fogalmat... egy eszmét. Szeretném nektek is megmutatni... úgy gondolom érdemes továbbadni...

Kíváncsi lennék, mi a véleményetek 2012-ről.

( be kell jelentkezni hozzá facebookra valószínűleg)


2011. április 16., szombat

Lakberendezősdi

Arról már írtam, hogy elalvás előtt, vagy álmatlanság idején szeretek "lakberendezni" képzeletben. Na jó sokszor meg is valósítom, csak legyen elég vastag a pénztárcám.
Elmesélem idénre (2011) mik a kitűzött céljaim. Mindenképp továbbra is az emeletet szeretném tuningolni. A hálószobámat, a fürdőmet, és a többi 3 helyiséget.
Tervek közt van lecserélni sorban a régi öntöttvas radiátorokat. Tervek közt van egy gyönyörűséges ágy megvétele + matrac. Egy új Lcd Led Tv vásárlása. Egy egyedi tükör készíttetése, egy új zuhanyfülke beszerzése végül egy vadizsír csaptelep beújítása. Ezek a legfontosabbak, persze még rendelkezek néhány apróbb ötlettel... de ha ezek megvalósulnak... ajjajj de boldog leszek!

Tessék meglesni a leendőbeli ágyam... plusz hozzá még párosulni fog a fejrész is :)

No szép napot mindenkinek!




Idézet szombat reggel



"Minden ember öntudattal van megátkozva, és ez megválaszolatlan kérdéseket szül. Ki vagyok én? Küzdünk, hogy értelmes kapcsolatokat létesíthessünk. Gondoskodó barátok vagyunk, szerető apák, odaadó anyák, védendő gyermekek. Harcolunk és szeretünk, és reménykedünk abban, hogy talán együtt képesek leszünk megérteni szerepünket az univerzumban. Ám a végén mégis egyedül cipeljük terhünket. Minden embernek egyedül kell megválaszolnia a kérdést: ki vagyok én? Mit jelent egyáltalán az élet, és az idő végtelenségében mi az én szerepem?"

(részlet a Hősök c. sorozatból)

Nektek már körvonalazódik?



2011. április 15., péntek

Filmajánlő

Nem... nem véletlenül írtam el... :) épp az imént fejeztem be egy (szerintem) nagyon jóra sikeredett animációs film megtekintését... A sztori egyáltalán nem elcsépelt. Az effektusok, a zenei élete, a cselekménye, a mondanivalója... nem mondanám, hogy lenyűgöző, de mindenképp szórakoztatő. Aki látta a Megaagy-at, remélem mosolyog a helytelenül írt szavaimon... hisz főhősünk, fél életét börtönben töltve, nem igazán tanult meg helyesen beszélni... valahogy keveri az ó-t az ő-vel. Szomorú gyerekkora volt űrlényünknek, tulajdonképpen a környezet nyomására rossz oldalra állt. Ő lett a főellenség. Szegényem nem egy keménykötésű gengszter, inkább egy szerencsétlen flótás... na jó looser. Utálata személye pedig nem más, mint Metroman, aki tulajdonképp Superman öccse is lehetne. Életük folyamatos küzdelem. De persze mindig a jó győzedelmeskedik a rossz felett. Míg nem egy nap...

Érdemes megnézni. Személy szerint én a baró zenéktől vagyok elájulva. Erős kezdéssel indul AC/DC- highway to hell. A folytatásban pedig olyan örökfiatal rockszenzációk pezsdítik fel a filmet, mint Gun's N Roses- Welcom to the jungle, AC/DC- Thunderstruck, AC/DC- Back in Black! A legvégén pedig az egykori pop királyától Michael Jackson - Bad c. dala hangzik el.

Természetesen a rossz mindig elnyeri méltó büntetését... De a végére valahogy felcserélődnek a szerepek...

Jó szőrakozást hozzá mindenkinek!

Szép napot!


Link

2011. április 14., csütörtök

Hétfő utólag


Kkközútkezelő Kht... már tökélyre fejlesztettem a kiejtését... képes vagyok köhögésnek álcázni ezt a nem is olyan rövid kifejezést. Nem érdemlik meg, hogy artikulálva ejtsem ki... (próbáljátok meg ti is köhögve kimondani...ugye, hogy vicces?)Elfelejtettem mesélni nektek, hogy jártam hétfőn.

Reggel 8 óra van. Kócos hajjal, pizsiben ülök a szobámban, a gépem előtt... beszélgetek bátyámmal facebookon... egyeztettük a hétvégét... és a minket érintő felnőtt dolgokat, úgy mint: munka, család, kapcsolat, házfelújítás ... éééééééééééés ( dobpergést kérek) a közelgő névnapom :) hihi... Amikor aztán, mintha csöngettek volna... (aznap egyedül voltam itthon... ráadásul fent az emeleten, csukott ajtó mögött) de nem jutott el elsőre a tudatomig, hogy ez csengő... azt hittem bele van építve a zenébe, amit épp akkor hallgattam... de aztán furán nem ritmusra jött ki ismét a hang... ajjajj... rohanás. Kinyitom az ajtót (Pizsiben, kócosan). Már az udvarunkból jött az egyik hivatali alkalmazott, hogy szóljon: ismét nem lesz víz du. 3-ig... gondolta becsönget, mert elfogyott már a szórólapja... megköszöntem... becsuktam az ajtót... aztán káromkodtam egy kellemest! Mivel gőzöm nem volt, hogy pontosan mikor zárják el... minden száguldó másodpercet kincsként kezeltem... rohantam konyhába: engedtem mosogatóvizet, engedtem főzéshez vizet, engedtem fürdőbe (kézmosáshoz), engedtem egy sima műanyag vödörbe is, csordultig... biztos, ami biztos... majd rohantam fel az emeletre... közöltem bátyámmal sürgős zuhanyzás lesz most, a beszélgetést majd folytatjuk személyesen hétvégén, ha már itt lesznek... kapkodva hajat mostam, lezuhanyoztam és fogat mostam...
Iszonyat büszke voltam magamra... és csordultig töltött el a boldogság, amiért mindenre gondoltam, és túl jártam a kht eszén... kimentem anyu elé a buszhoz... közöltem vele, hogy nem lesz víz, számítson rá (de gondoltam mindenre)... pontban 11:45-kor hagytam el a házat és indultam dolgozni... halál boldogan... Mindenkinek eldicsekedtem gyorsaságommal... mindenkinek köhögve ejtettem ki a közútkezelőket... vicceskedtem...poénkodtunk... Pontban 18:00-kor zártam a Könyvtárt, bár utána még elvertem egy-két embert ping-pongban... elindultam haza... laza séta kb. 10 perc mire hazaérek... első kérdésem anyutól:
-na mikor kapcsolták vissza a vizet? - Látom rajta, hogy vmin gondolkodik... reméltem, hogy nem a válaszon... éreztem, hogy ideges leszek... aszondja: - El se zárták... - mint a filmekben... vörös lett a fejem és a füleim füstöt eregettek... fuuu de elegem van ezekből a mihasznákból... Kellemesen elküldtem őket melegebbre... aztán rájöttem, hogy igazából... ők jártak túl az én eszemen... :@ Na utána lettem csak igazán bosszús... Rossz érzés... tessék elhinni!


2011. április 13., szerda

Kegyetlen játékok

'reggelt mindenkinek!

Annak ellenére, hogy egész éjjel tombolt az anyatermészet... egész vidám reggelre ébredtem. Jó kedvem oka a "Placebo", és a "The Verve". Reggel nézegetem a letöltéseimet... és szembeszökött velem a "Cruel intentions" magyarul a Kegyetlen játékok c. film trilógia, ami igazából szó szerinti fordításban kegyetlen szándékokat jelent, de hát ilyen a filmszakma... rühellem a félre fordítást, még hogyha találó is, és figyelemfelkeltő... Tudnék vicces példákat hozni most... de ez majd egyszer lehet egy külön bejegyzés lesz... :) A lényeg az, hogy a filmről eszembe jutottak a benne elhangzott számok, dalok... fergetegesek... tökéletesen passzolnak a történethez... (persze ez a lényege egy adott film zenéinek) no és reggel óta pontosan két számot hallgatok:

1
2

Enjoy the music with me...

Amúgy a trilógiát ajánlom mindenkinek... természetesen az első rész a best... ahogy az lenni szokott!

Have a nice day....




2011. április 12., kedd

Egy napon...

„Minden, ami igazán fontos, eljön az életünkbe. Személyiségünk, karakterünk, belső igényeink törvényszerűen formálják sorsunkat. A hívásokra válasz érkezik. Sokszor észrevehettük, hogy vágyaink, igényeink megkeresik a tárgyat maguknak. Az emberek megérzik azt, ami bennünk van és eszerint közelednek vagy távolodnak. Azok felelnek, akikkel közös hullámhosszon működik az "adó-vevő berendezésünk." Ugyanabban a városban néha elmagányosodunk, néha sokan körénk gyűlnek. Ezért írhatta tréfásan Füst Milán: "Apróhirdetés. Meglevő szenvedélyekhez tárgy kerestetik!" Szeretnénk szerelmesek lenni - és beleszeretünk valakibe. Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni. Egy napon valóság lesz.” (P.P.)



Már megint Murphy

Hogy is szól Murphy törvénye... Ami el tud romlani, az el is romlik. Ez különösen igaz az én cseppnyi életemre... Vajon, mi emberek miért törekszünk arra, hogy szándékosan mindent oldalba fúrjunk, vagy szembe vagy esetleg hátba (tisztelet a kivételnek, pl magamnak) . Sajnos arra a következtetésre jöttem rá, hogy az emberek többsége nem jó szándékú... mondok egy példát: adott két szomszéd... az A szomszéd panaszkodik B- nek, hogy megdöglött a lova... B szomszéd erre: " Jajj A de sajnálom, pedig micsoda jószág volt!" Magában pedig ezt gondolja: " Háhá végre megtudja ő is milyen a veszteség... így járt!" Vagy ami még jobb, hogy az első mondatot, olyan nyájjal mondja, hogy azt a leghülyébb se fogja elhinni. Na de most megint kérdezhetitek honnan jött ez a téma... háááát onnan, hogy a tegnapi nap folyamán bocsánatot kért tőlem egy számomra fontos ember. No és, hogy kért bocsánatot? Röpke 10x ismételte el, hogy nem állt szándékában megbántani és egyáltalán nem célzó jelleggel mondta, amit... és ezután újból kifejtette álláspontját, úgy, hogy abban ismét (ugyan általánosságban fogalmazott) én voltam a rossz, és még én éreztem magam kellemetlenül. Úgy éreztem.... még nekem kell bocsánatot kérnem!
Egyszerűen viccesnek tartom (remélem érezzük az iróniát ), hogy annyi önfejű ember létezik, akik képtelenek abba hagyni a versengést, akik képtelenek fair play módon játszani az Élet nevű játékot. Szomorú!



2011. április 11., hétfő

Úgyis...


"..És a Szeretetnek nincsenek szabályai. Megpróbálhatunk előírásokat követni, uralkodni az érzéseinken, megpróbálhatjuk előre eltervezni a cselekedeteinket, de ostobák vagyunk, ha így cselekszünk. Úgyis a szív dönt, és csakis az Ő döntése számít. " (P. C.)

A szívem alakja

Nem is tudom milyen hétfő reggelre ébredtem. A tegnapi nap után megint, valahogy aszimmetrikus bennem minden érzelem, valahogy elcsúsztak a dolgok. Nemrég hallottam valahol egy filmben, hogy a főhősnő ugyanazt mondogatta, amit én szoktam. Soha nem lehet a munka, a magánélet egyszerre harmonikus... és ez így is van. Kizárt, hogy az ember tényleg boldog lehessen, úgy Isten igazán. Tegnapi nap folyamán megint értek érdekes atrocitások. Ismét olyan ember bántott (még a távolból is), aki azt gondolta, hogy nem jut vissza a fülembe. Mindig elfelejtem, hogy az embernek mindig voltak, vannak és lesznek is irigyei. Emellett kedves (élő) mamám alakított. Nem is tudom eldönteni melyik fájt jobban. Hmm... Végül is mindkét eset családon, rokonságon belül volt... marad... szóval egykutya. Talán nem is fájt volna annyira, ha nem vagyok annyira naiv. De én tipikusan az az ember vagyok, aki bízik abban, hogy más is tud őszinte, jófej, kedves, fair lenni.... még azok után is hiszek benne, mikor minden elromlik. Ilyenkor mindig arra kell rájönnöm, hogy buta vagyok. Buta vagyok...mert közel engedem magamhoz azokat, akik arra nem is érdemesek... Rengetegszer jutottam idáig ... rengetegszer hoztam meg azt a döntést, hogy itt és most elég... felvértezem magam... elképzelem, hogy egy áthatolhatatlan páncél vagyok, amiről minden lepattan... de amin a fény, a szeretet és a kedvesség képes áthatolni. Kár, hogy ez mindig csak képzelet marad...

Amúgy reggel óta Sting-et hallgatok... A szívem alakja c. számát. Akinek van kedve hallgassa velem együtt.

Sting - shape of my heart

P.S. : nincs kedvem dolgozni ma... szeretetre vágyom és a szerelmemre... no és egy egész napos lustizásra...

Szép napot mindenkinek!




2011. április 10., vasárnap

Gasztro hétvégék



Eddig nem meséltem, hogy a hétvégéket általában bevállalom. Ez azt jelenti, hogy anyunak picit végre lehet ideje magára... és másra. Én főzök, mosok, takarítok. Úgy gondoltam ezentúl megosztom veletek miket is kreálok. Ma kezdjük egy, szerintem tök könnyű étellel: tejfölös csirkecombok... hmmm

Az elkészítése pofon egyszerű. Kezdésnek egy pörkölt alap( vajon hagymát pirítunk, hozzáteszünk ízlés szerint őrölt piros paprikát), beletesszük combikat, felöntjük vízzel, fűszerezzük és megfőzzük (bő 30 perc). Ezután készítünk egy habarást (liszt + víz) hozzá 2dl tejföl, csomómentes krémállagot keverünk, amit aztán hozzáadunk az egészhez... jó tanács... nem várjuk meg míg elkezd bugyogni veszettül, hanem csak épphogy gyöngyözzön, mert összeugrik a tejföl. Ízesítése, én sót, borsot, kakukkfüvet használok, de kinek milyen az ízlése, tehetünk bele pirosaranyat és fokhagymát is.

Tálalása, fogyasztása: mindenképp valami tésztafélével, de legjobb ha saját készítésű nokedlival fogyasszuk... úgy az igazi ;)

Íme a végeredmény:

2011. április 8., péntek

Leonardo


De nem a DiCaprio, hanem a da Vinci. Egyszerűen mindig előbukkan valahogy az életemben. Tegnap és azelőtt újból a látóterembe tévedt (most nem akarok túlozni, pedig annyira de annyira szeretnék.... na jó szabadjára engedem :D) minden idők 2 legösszefüggőbb, legfantasztikusabb, legkalandosabb, leglebilincselőbb, legrejtélyesebb stb. filmje: Angyalok és démonok és A da Vinci kód.Imádom az összeesküvés elméleteket. Élek, halok értük, ahogy a titkos társaságokért is ( jelen esetben a Sion-rendért, az Illuminátusokért, a Szabadkőművesekért... stb). Bárcsak tagja lehetnék én is egyiküknek. Egy ősi titok hordozója szeretnék lenni, bár 2 perc múlva már nem lenne titok, ahogy ismerem magam :) ( Isten a számat nem rendeltetés szerűen teremtette... :D bár természetesen minden okkal van úgy, ahogy).

Na de had térjek vissza Leonardo-ra (tegezem a fiút... jó barátok vagyunk... vagyis ha akkor éltem volna, tuti így lett volna) . Mondhatom azt, hogy egy polihisztor volt (festő, tudós, feltaláló, matematikus, szobrász, író stb.). Már csak azért is imádom őt, mert Toszkána gyönyörűséges vidékén látta meg a napvilágot 1452. ápr. 15-én. Igen... pár nap és születésének 559. évfordulója lesz.
Nehéz őt magát megfogalmazni egy röpke bejegyzésben. Nehéz munkás életérét pár mondatban összefoglalni. Merem remélni, hogy sokan tisztában vannak személyével, munkásságával, de szeretnék egy pici bepillantást nyújtani, mégis ki volt, és mi mindent alkotott...

A híres Mona Lisa és rejtélyes mosolya, mely tudósok, művészek, kutatók százát foglalkoztatja a mai napig. Bár nemrégiben derült fény a titokra, ki is valójában a hölgy a festményen. Katt ide és lehull a lepel!
Az egyik leghíresebb festménye "Az utolsó vacsora". Elég nagy felháborodást keltett ezzel a művével. Oldalakon át lehetne elemezni a képet. Ezen a vacsorán hangzottak el a híres szavak, melyeket mai napig hallani istentiszteleteken:

"Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret, És hálákat adván, megtörte és ezt monda: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend."

(Pál apsoltnak a Korinthusbeliekhez írt első levele 11, 23-26)

A híres Vitruvius-tanulmány. " Az ember kinyújtott karjainak hossza megegyezik a magasságával. A haja tövétől az álla hegyéig terjedő szakasz egytizede a magasságának; az álla hegyétől a feje tetejéig terjedő szakasz egynyolcada a magasságának; a mellkasa tetejétől a haja tövéig egyhetede az egész embernek."

Annyi mindenről szeretnék még írni... annyi festményét szeretném megmutatni, és annyi, de annyi találmányáról mutatnék képet, melyekből/ről láthatjuk, hogy multifunkciós művészünk képzelőereje meghaladta korát, sőt azt hiszem, néha még a miénket is meghaladná. Egy életet kedvelő, játékos, rejtélyes, művelt és fifikás ember volt. Vélhetőleg tagja volt a Sion-rendnek (12. nagymester) ami Pierre Plantard munkájából derül ki.

Egy csoda Ő ( a múltban, és a jelenben is). 1519-ben halt meg. Örökségét tanítványára és barátjára hagyta: Melzire.


2011. április 7., csütörtök

Magyarország én így (nem) szeretlek!

Mindenkinek markoló hangja mentes reggelt kívánok! (Ja és döngölő és betontörő hangja menteset is)

Valamikor 6 után holt kómában nyitom ki szemem, ilyenkor elsőként azt konstatálom, hogy beszűrődik némi fény az agyamba... előbb fel kell fognom, hogy reggel van.... aztán, mint a lajhárok (és közben édesen, de haldokló hangokat kiadva) elkezdek a telefonom felé nyúlni ( -0,3 km/h -val ) A gomb megnyomása is iszonyatos erőfeszítésembe kerül.... no és ilyenkor félpercig kell néznem a kijelzőm, míg eljut a tudatomig a pontos idő, ( ja és ha közben vált az idő, akkor előröl kell megint mindent kezdenem - fókuszálás, zoomolás, gondolkodás, felfogás- nagyjából ilyesmi a menete) Ilyenkor még a kinti hangokat kiszűröm... a felesleges információk a kora reggeli órákban még nem árthatnak nekem.... beton biztos a zajszűrőm! No de aztán, már rendesen látok, lélegzek, érzek, hallok... élek! Na és mit észlelek? Na mit? Nagy dübörgés... remeg a föld... Egyem a Közútkezelő Kht minden alkalmazottját... 2 hete élnek a 60m- es utcánkban... 15 lyukat ásva, de akkorát, hogy szerintem a cél Kína... No és a legjobb, hogy náluk csütörtökön kezdődik a hét... vagyis bocsánat hétfőn is láttam őket... beszélgettek a V.V.-ról -.- de azután eltűntek (lehet átmásztak Kínába kicsit és csak most értek vissza reggel... hmm nem is olyan rossz elgondolás) No mindegy a lényeg a lényeg, hogy ebben a 2 hétben, szinte mindennap elzárták a vizet... nehogy már a jómunkás emberek zuhanyozni, fogat mosni, wc-zni tudjanak! Hihetetlen módon felbosszant amit művelnek... Én speciel mindig délutános műszakban dolgozom, igaz, hogy egyedi nyitva tartással (déltől- estig) és szeretnék felfrissülni a zuhany alatt...

Ennyit a mai napomról! Azt hiszem ásványvízzel mosakszom... vagy tejjel... mint Kleopátra... mert megérdemlem :D

Mindenkinek gyönyörű szép napot!

2011. április 6., szerda

Moderndolog

'reggelt mindenkinek!

Mostantól a twitteren is megtalálható vagyok, andifani néven :) http://twitter.com/andifani ... aki kedveli a blogom... aki rokonszenvet érez irántam, és többet szeretne megtudni rólam... tessék követni :)

A twitter regisztrációhoz egy kedves barátom blogjáról kértem segítséget... használjátok ti is sok szeretettel: http://csaba.dreambyte.hu/2010/07/twitter-regisztracio/
Hamarosan (ma-holnap) jön az új bejegyzés!

Szép napot mindenkinek!


2011. április 4., hétfő

Shopping

Guten Tag!

Ma bolyongós nap volt, be is fáradtam. Esküszöm, hogy meg lehet zuhanni testileg a vásárlástól, közben persze termelődik az adrenalin meg a boldogság hormon... de mikor már elégedetten lecsillapodik az izgalom az emberben, jön a fásultság, az utazási hányinger, a " minnyá leragad a szemem" érzés. Amúgy azért kárpótol a tudat, hogy gazdagabb lettem szombaton egy répanacival (hozzáteszem kihagyhatatlan volt az ajánlat 6000- ről 3-ra lerázva) és ma pedig 2 pár cipővel (vagyis 1 szandi és 1 sport súúú-val) no és egy gyönyörűséges harisnyával is :). A cipőkről csináltam egy-két képet... mutatom is :)





Amúgy tegnap este iszonyatosan jót sétáltunk barátnőmmel... vagyis khm... futottunk... :) és a 2 óra alatt óriásit beszélgettünk a cipőkről, táskákról, ruhákról, szerelemről, intimitásról, kapcsolatokról... mindenről! Neki ajánlom ezt a bejegyzést... :D és mindenkinek aki még odáig van a shoppingolásért :D

Mindenkinek fantasztikus hétfőt kívánok!

2011. április 2., szombat

Benceinfo

Most már úgy kell köszönnöm szép estét mindenkinek!

Hulla vagyok, így mondandóm rövid és tömör lesz. Ma is látogatóban voltunk. Picit betegeskedünk... de gyönyörűen növekszünk és alszunk és eszünk és tele rakjuk a pelust. Íme két kép a csöppről... sose érem ébren... no majd legközelebb!

Jó éjt mindenkinek... Csodaszép álmokat!



2011. április 1., péntek

Fiatalság angolság



Mindenkinek varázslatos reggelt!

Nem untatok senkit azzal, hogy már mióta fent vagyok... a lényeg az, hogy első dolgom volt a gép bekapcsolása és zene. Új felfedezettemmel térek nyugovóra, vele fekszem, no meg a köztes időt is épp vele töltöm. Adele-lel. A 22 éves angol hölgyeménnyel. Az az érzelmi paletta, amit a dalaiban képes nyújtani, felfoghatatlan. Idén januárban jelent meg 2. stúdióalbuma 21 címmel. Nem tudok kedvenc dalt mondani róla, képtelen vagyok (az összes kedvenc ). Az albumról talán többeknek ismerős a Rolling in the deep . Gyorsan a top listák élére ugrott, nem kellett verekednie, sima futam volt.
Őszinte leszek, én csak egy-két hete találtam rá. De mentségemre legyen, hogy csak néhány éve él a köztudatban, és ott is inkább Angliában. 2008-ban az év felfedezettjének jósolták. A bizonyítékok arra engednek következtetni, hogy ez be is jött. 2009-ben már két Grammy-díjjal gazdagodott. A most kiadott kislemezén a Someone like you-t az idei Brit Awardson is előadta. Olyan érzelmeket váltott ki a több ezres tömegből. Megfigyelhetjük, üdvrivalgás fogadja, majd mindenki síri csendben hallgatja a könnyekig hatódott Adele-t. Érdemes végig nézni a videot. Azt hiszem, tud valamit, az az ember, aki képes a tehetségével milliókat könnyekre fakasztani, elgondolkodtatni, és szimplán élvezni azt, amit szívből nyújt.
Ahányszor hallom a dalait, mindig valami mást mozgat meg bennem. Hol elszomorít, hol feltölt bizalommal, és van amikor észre se veszem, hogy már meghallgattam a fél albumot... mert kikapcsol, nem gondolkodom....csak vagyok és hallgatom. Lenyűgöző!
Végül engedjétek meg, hogy megmutassam az albumról azt a dalt, aminek hallgatását képtelen vagyok abbahagyni. Itthon, munkában... mindenhol ezt hallgatom.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...